/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

„Fără corupţie la BAC". Absolvenții claselor a 12-a din Chișinău, îndemnați de CNA să nu dea mită în perioada examenelor

missing
15 aprilie 2019, ora 11:57

Absolvenții claselor a 12-a din Chișinău au fost îndemnați de Centrul Național Anticorupție (CNA) să nu dea mită pentru obținerea unor favoruri, în perioada susținerii examenelor de bacalaureat, în cadrul campaniei „Fără corupție la BAC”.

Potrivit CNA, întrunirile cu tinerii au avut loc săptămâna trecută în mai multe licee din municipiul Chișinău. Elevii au fost motivați să denunțe cazurile ilegale la care au fost martori și să adopte un comportament onest și integru. Campania „Fără corupție la BAC” este un proiect demarat în parteneriat cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.

Recent o femeie de 38 de ani a ajuns pe banca acuzaților pentru că ar fi cerut câte 300 de euro pentru a include elevi în lista candidaților la bacalaureat. Potrivit procurorilor, în primăvara anului 2017, învinuita a pretins și primit bani de la șase cetățeni diferiți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram