/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Un nou cod GALBEN, emis de meteorologi. La noapte se așteaptă înghețuri de până la -3 grade Celsius

missing
15 aprilie 2019, ora 17:36

Potrivit avertizării, în noaptea de 16 spre 17 aprilie, predominant în partea de vest a țării, la suprafața solului se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3°С.

În context, meteorologii avertizează că este posibilă vătămarea butonilor florali, florilor şi rodului la culturile pomicole, mugurilor desfăcuţi şi inflorescenţelor la viţa de vie, plantelor răsărite şi răsadului de legume.

Agricultorilor li se recomandă să utilizeze metoda fumigaţiei, care diminuează scăderea temperaturii în stratul de aer de la suprafaţa solului în orele matinale sau să încălzează aerul cu ajutorul unor instalaţii speciale emițătoare de radiații infraroșii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram