/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Nagacevschi: Igor Dodon a făcut declarații după ședința Consiliului Republican al PSRM în calitate de simplu cetățean

missing
16 aprilie 2019, ora 10:05

Președintele țării Igor Dodon a făcut declarații după ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor (PSRM) în calitate de simplu cetățean, afirmă juristul socialiștilor Fadei Nagacevschi. Reprezentantul juridic al PSRM spune că șeful statului, ca și oricare alt cetățean, are tot dreptul să-și exprime public preferințele politice pentru un partid sau altul, chiar dacă legea îi interzice să fie membru de partid. 

„Președintele Republicii Moldova a venit în calitate de cetățean al Republicii Moldova la acest Consiliu. Într-adevăr, este o decizie a Curții Constituționale din 2017, prin care se interzice președintelui să fie membru de partid, dar există o serie de hotărâri ale judecătoriilor Republicii Moldova prin care se permite președintelui, în calitate de cetățean, să-și manifeste anumite preferințe politice și nu este nicio problemă cu privire la chestiunea dată”, a declarat Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Pentru a-și argumenta poziția, juristul PSRM a făcut referire la o decizie a Curții Supreme de Justiție în favoarea șefului statului, din anul 2018, luată în urma unei sesizări a Partidului Liberal, făcută în cadrul alegerilor locale noi, „cu privire la anumite acțiuni ale președintelui Republicii Moldova, în calitate de cetățean al Republicii Moldova”, a precizat Nagacevschi.

„El, ca cetățean, are toate drepturile prevăzute de legislația în vigoare. Important e ca noi să sesizăm diferențele”, a spus reprezentantul juridic al PSRM.

Consiliul Republican al PSRM a avut loc vinerea trecută, 12 aprilie. La ședință a participat și șeful statului Igor Dodon, iar după întrunire, acesta a fost unicul care a făcut declarații în fața presei, anunțând deciziile care au fost luate de la ședința Consiliului. Întrebat de jurnaliști ce caută la ședință și de ce el enunță poziția socialiștilor, șeful statului a amintit că el a fost ales lider informal al PSRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram