/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Veste bună pentru șoferi! În automobile ar putea fi instalat un sistem care va apela automat Serviciul 112, în caz de accident

missing
16 aprilie 2019, ora 18:19

În automobilele din Republica Moldova ar putea fi instalat un sistem care va apela automat serviciul 112, în cazul în care cetățenii au nimerit într-un accident rutier grav. Potrivit autorităților, sistemul ar putea fi montat după exemplul statelor Uniunii Europene. 

„Trebuie să dezvoltăm și să dotăm Serviciul 112 cu tehnologii și sisteme complexe, pentru că asta va permite mai multă eficiență și mobilitate echipelor. Viața fiecărui cetățean este extrem de importantă. Vom depune eforturi ca să implementăm și în Republica Moldova sistemele care sunt utilizate în țările europene”, a declarat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul unei ședințe. 

Potrivit autorităților utilizarea numerelor de urgență 901, 902 și 903 este în scădere, iar tot mai mulți cetățeni formează numărul 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram