/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ar fi achitat până la 200 de euro pentru obținerea actelor românești. Trei bărbați stopați de polițiștii de frontieră

missing
17 aprilie 2019, ora 11:24

Trei bărbați au fost stopați ieri de oamenii legii la punctele de trecere ale frontierei Cahul, pentru că ar fi deținut asupra lor acte de identitate românești contrafăcute. Pentru obținerea acestora, indivizii ar fi achitat unor persoane necunoscute, de la 100 până la 200 de euro. Doi dintre aceștia urmau să se prezinte cu actele false la locurile de muncă în Germania. 

Potrivit oamenilor legii, primul incident a avut loc ieri pe sensul de ieșire din țară. Un bărbat a fost observat la linia de control la volanul unei mașini, însă în timpul verificării documentelor s-a prezentat ca simplu pasager. Faptul în cauză a dat de bănuit angajaților Poliției de Frontieră, fiind luată decizia extinderii controlului asupra acestuia. În cele din urmă, bărbatul de 37 de ani a recunoscut că deține un permis de conducere românesc, care ar putea fi falsificat. În declarații acesta a menționat că acum un an și jumătate a apelat la un necunoscut pentru a-i perfecta acest document, ulterior contra sumei de 200 de euro l-a și obținut. Din primele cercetări permisul de conducere, eliberat de autoritățile române pe numele moldoveanului pentru toate categoriile, prezintă semne vizibile de contrafacere.

În această dimineață, la o diferență de câteva ore, polițiștii de frontieră au depistat la alți doi cetățeni moldoveni, ascunse în bunurile personale, două cărți de identitate românești falsificate. Ambii bărbați au folosit aceleași  procedeu pentru obținerea documentelor contrafăcute și urmau să le prezinte în Germania, la locul de muncă.

Într-un microbuz de rută „Moldova-Germania” a fost identificat un tânăr moldovean, locuitor al satului Crăciun, raionul Cantemir. Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au solicitat persoanei de a prezenta toate documentele deținute, deși ultimul declara că are asupra sa doar pașaportul. În cadrul verificărilor minuțioase s-a depistat în portmoneul acestuia o carte de identitate, emisă de autoritățile române pe numele persoanei aflate în punctul de trecere al frontierei doar că datele de identitate nu îi aparțineau. Cercetarea actului cu tehnica din dotare a confirmat falsificarea acestuia. Audiat, tânărul a precizat că obținuse documentul prin intermediul unui conațional, identificat pe internet. L-a costat 200 de euro și toată procedura de perfectare a cărții de identitate a fost dirijată pe rețelele de socializare.

La fel, în fluxul de călători, atestat pe direcția ieșire din țară, polițiștii de frontieră din Cahul au identtificat un locuitor al satului Tomai, raionul Leova. Acesta tăinuia prezența cărții de identitate românești, cu semne vizibile de falsificare, pentru care a oferit 100 de euro unei persoane necunoscute. Un loc de muncă mai bine plătit în Germania și asigurarea unei perioade de ședere îndelungate în statul vizat, a fost justificarea acestuia în procesul verbal întocmit la fața locului.

În toate cazurile, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei, iar polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor, identificării tuturor persoanelor implicate în infracțiunile săvârșite și luarea măsurilor legale ce se impun.

La același subiect:

/VIDEO/ Cu 200 de euro tipăreau buletine de identitate românești și trimiteau moldoveni ilegal, la muncă în Germania

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram