/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Cu 200 de euro tipăreau buletine de identitate românești și trimiteau moldoveni ilegal, la muncă în Germania

17 aprilie 2019, ora 10:17

Trei bărbați din Chișinău sunt suspectați că au organizat o grupare criminală, care se ocupa de migrația ilegală. Aceștia făceau buletine de identitate românești false și trimiteau ilegal moldoveni la muncă în Germania. Serviciile acestora costau 200 de euro.

Bănuiții, care au vârste între 28 și 45 de ani, au fost reținuți de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii  Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI, după ce au fost docimentați parcursul lunilor martie-aprilie 2019.

„S-a stabilit că  suspecții, urmărind obținerea unui profit financiar, în perioada lunii martie au organizat confecționarea buletinelor de identitate românești false pentru un cuplu din sudul țării, în scopul facilitării angajării în câmpul muncii peste hotare. În schema infracțională a fost implicat și fondatorul și administratorul unei agenții private specializate în angajarea la muncă, căruia îi revenea rolul de a recruta și transporta persoanele în Germania”, se menționează într-un comunicat de la PCCOCS.

Oamenii legii au efectuat mai multe percheziții la domiciliile și în automobilele suspecților, fiind depistate și ridicate acte cu semne de falsificare, utilizate în organizarea migrației ilegale, telefoane mobile și alte lucruri ce confirmă implicarea suspecților în comiterea infracțiunii.

Toți trei suspecți au fost reținuți, aceștia riscând, în caz de condamnare, o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la cinci la șapte ani.

Acțiunile procesuale continuă, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și altor eventuali complici ai învinuiților, precum și pentru identificarea altor persoane recrutate de către suspecți, precizează reprezentanții PCCOCS.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram