Republica Moldova a cucerit 19 medalii la cea de a noua ediție a Europenelor de Karate Shotokan din Muntenegru. Bilanțul lotului condus de președintele Federației de Karate Shotokan, Serghei Isacenco este următor: trei medalii de aur, șase de argint și zece de bronz.

„Campioni europeni au devenit următorii sportivi din Bălți: Xenia Schiba la proba kumite individual, cadeți, 53 kg și Daniel Mutelica la proba kumite individual, cadeți, 62 kg. La proba kumite echipe, cadeți , 55 kg campioni au devenit: Daniel Mutelica, Marius Nistor, Artiom Gardaș și Nicolae Serediuc”, informează Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

Argintul a fost cucerit de Vitalii Spînu, Nicolae Gazea, Dorin Avxentiev, Anastasia Cheptea, Andrei Drobot, Mihail Volontir și Sandu Gazea, iar pe treapta a treia a podiumului de premiere au urcat: Vasilii Dovzii, Andrei Iepure, Anastasia Spînu, Nicolae Gazea, Andrei Drobot, Vlad Ursul, Marius Nistor, Vitalii Spînu, Anastasia Cheptea, Dorin Avxentiev, Sandu Gazea și Danu Oprea.