/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO. VIDEO/ UPDATE: Perchezițiile de la ASP! Angajați ai Agenției, suspectați de confecționarea actelor false

17 aprilie 2019, ora 10:28

UPDATE, ORA 10.27: Șeful adjunct al Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Vitalie Busuioc, a confirmat pentru TV8.md se fac percheziții atât la filiala Agenției Servicii Publice, cât și acasă la câțiva suspecți din dosar. La această oră sunt și persoane reținute, însă Busuioc nu cunoaște deocamdată numărul acestora. Potrivit surselor TV8, la această oră ar fi cinci persoane reținute.  Din spusele procurorului Busuioc, printre figuranții în dosar sunt și persoane cu funcții de răspundere din cadrul Agenției. 

„Este o cauză penală în care sunt investigate mai multe infracțiuni, inclusiv și uzul de documente false, confecționarea documentelor false. Nu avem o cifră exactă a tuturor persoanelor reținute. Astăzi seara o să facem totalul acțiunilor pe care le-am întreprins în ultimele zile, inclusiv și astăzi, și vom veni mâine cu o conferință de presă la care vom oferi toate detaliile”, a spus Vitalie Busuioc.

Potrivit procurorului în dosar sunt vizate și persoane din afara Agenției.

UPDATE, ORA 10.18: Una dintre angajatele filialei unde au loc perchezițiile afirmă că de cauză se ocupa PCCOCS. Ea nu a precizat câte persoane sunt vizate și ce funcții dețin.

Reporterul TV8, aflat la fața locului, a încercat să vorbească cu directoarea filialei.

Deși au loc ppercheziții, instituția activează în regim normal:

Știrea se actualizează

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram