Polițiștii de frontieră au descins la domiciliile a trei conaționali, care ar fi implicați în activități ilicite cu scop comercial. Percheziții au fost efectuate la patru adrese din orașul Lipcani, asupra unui mijloc de transport și a unei unități comerciale.

În rezultat, au fost depistate și ridicate o cantitate de țigări în asortiment, pe pachetul cărora este aplicat un abțibild reprezentând magazinele Duty Free, însă produsele de tutungerie erau propuse spre realizare în piețile din orașele Lipcani și Briceni. Mai mult, acestea erau transportate clandestin, fiind aduse din Ucraina. Anterior, aceleași persoane au încercat să introducă bunuri de acest gen pe teritoriul țării, însă intențiile le-au fost dejucate de către polițiștii de frontieră.

Oamenii legii spun că fiind audiați, bărbații cu vârstele cuprinse între 30 și 50 de ani, au oferit câteva detalii privind metodele și activitățile pe care le desfășurau, recunoscându-și vina.

Perchezițiile au avut loc marți, 16 aprilie, după aproape trei luni în care cetățenii au fost monitorizați. Inspectorii continuă cercetările pe cazul dat și urmează a fi examinate toate circumstanțele pentru stabilirea răspunderii contravenționale.