/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reacția Autorității Aeronautice Civile după ce nouă companii aeriene au primit interdicție de a zbura în UE

17 aprilie 2019, ora 15:01

Răspunzând la o solicitare a TV8, ACC susține că, în perioada noiembrie 2018 – martie 2019, a inițiat și desfășurat (în mare parte) un proces amplu și profund de reevaluare a operatorilor aerieni ai Republicii Moldova la capitolul corespunderii acestora standardelor internaționale de siguranță, precum și a conformării angajamentelor asumate de Republica Moldova față de Uniunea Europeană. Ca urmare a acestor acțiuni, au fost dispuse măsuri restrictive prin prelungirea pentru o perioadă limitată sau suspendarea Autorizației de Operator Aerian (AOA), interzicere operării de aeronave, suspendarea Certificatelor de operator aerian (AOC), revocarea AOC.

La moment un Certificat de operator aerian (AOC) este revocat, două Certificate de operator aerian (AOC) și o Autorizație de operator areian (AOA) sunt suspendate.

În același timp, autoritatea anunță că companiile aeriane moldovenești Air Moldova și Fly One, care exercită activități de transport de pasageri din/spre Republica Moldova, cât și compania Aerotranscargo, care asigură transporturi cargo, sunt conforme normelor și standardelor naționale și internaționale din domeniu și asigură un nivel înalt de siguranță. Cât ține de restul operatorilor aerieni, aceștia sunt sub supraveghere continuă din partea AAC pentru a ne asigura că sunt respectate toate condițiile de certificare.

Totodată, ACC spune că va continua să întreprindă toate măsurile care se impun pentru asigurarea unui nivel maxim de siguranță aeronautică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram