După ce Comisia Europeană a anunțat că nouă companii aeriene din R. Moldova, care nu îndeplinesc standardele internaţionale de siguranţă, au primit interdicția de a opera în Uniunea Europeană, Autoritatea Aeronautică Civilă afirmă că aplicarea măsurilor date nu va afecta activitatea operatorilor Air Moldova și Fly One, antrenați în transportul de pasageri din/spre Republica Moldova spre/din Uniunea Europeană, ci doar va asigura un nivel mai înalt de siguranță.

Răspunzând la o solicitare a TV8, ACC susține că, în perioada noiembrie 2018 – martie 2019, a inițiat și desfășurat (în mare parte) un proces amplu și profund de reevaluare a operatorilor aerieni ai Republicii Moldova la capitolul corespunderii acestora standardelor internaționale de siguranță, precum și a conformării angajamentelor asumate de Republica Moldova față de Uniunea Europeană. Ca urmare a acestor acțiuni, au fost dispuse măsuri restrictive prin prelungirea pentru o perioadă limitată sau suspendarea Autorizației de Operator Aerian (AOA), interzicere operării de aeronave, suspendarea Certificatelor de operator aerian (AOC), revocarea AOC.

La moment un Certificat de operator aerian (AOC) este revocat, două Certificate de operator aerian (AOC) și o Autorizație de operator areian (AOA) sunt suspendate.

În același timp, autoritatea anunță că companiile aeriane moldovenești Air Moldova și Fly One, care exercită activități de transport de pasageri din/spre Republica Moldova, cât și compania Aerotranscargo, care asigură transporturi cargo, sunt conforme normelor și standardelor naționale și internaționale din domeniu și asigură un nivel înalt de siguranță. Cât ține de restul operatorilor aerieni, aceștia sunt sub supraveghere continuă din partea AAC pentru a ne asigura că sunt respectate toate condițiile de certificare.

Totodată, ACC spune că va continua să întreprindă toate măsurile care se impun pentru asigurarea unui nivel maxim de siguranță aeronautică.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!