În Parcul virtual Teleport VR din Minsk au fost prezentate Torța Olimpică a Flăcării celei de a doua ediții a Jocurilor Europene, Flacăra Păcii și uniformele purtătorilor acesteia. Totodată, a fost prezentat traseul Flacării din momentul aprinderii ei, pe data de 3 mai la Roma, până când va ajunge pe Stadionul Dinamo unde va avea loc ceremonia de deschidere a competiției.

„Creat de Yulia Braychuk, designerul Comitetului European de Organizare a Jocurilor din Minsk, în colaborare cu specialiștii de la Novogrudok Gas Equipment Plant, designul torței se aliniază cu conceptul general al Jocurilor, de a inspira la visare, de a ajunge la misterele naturii bieloruse și de a umple capitala bielorusă cu energie. În Belarus, valorile olimpice și aspectul flacării sunt cel mai bine întruchipate în floarea magică Paparat-kvetka”, informează Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova.

Purtătorii Torței vor purta uniforme în culori tradiționale, create de designerul belgian Yulia Latushkina, simbolizând pacea și puritatea, potrivit idealurilor mișcării olimpice. Timp de 50 de zile, Ștafeta Flăcării Jocurilor Europene va parcurge o distanță de 7.700 km, străbătând 55 de locații din opt țări: Italia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Austria, Republica Ceha, Polonia și Belarus, scrie cosr.ro.

Torța va fi purtată de 450 de persoane, 100 de voluntari si zece „flame keepers”. După aprinderea sa la Roma, Flacăra va fi dusă în cel mai înalt punct din Europa – Mont Blanc, după care își va începe periplul spre Belarus, unde va ajunge pe 12 mai curent, unde va vizita cele mai mari orașe, precum și cele mai îndepărtate localități din țara gazdă a Jocurilor Europene.

Foto: cosr.ro

Foto: cosr.ro

Foto: cosr.ro

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!