Doi administratori de firme de maxi-taxi au fost amendați cu trei mii de lei, pentru că ar fi admis în circulație vehicule ale căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice, iar două rute de maxi-taxi au rămas fără plăcuțele de înmatriculare pentru că nu ar fi fost supuse testării tehnice. Amenzile au fost aplicat în timpul verificărilor desfășurate săptămâna trecută de către oamenii legii la stațiile terminus a microbuzelor de rută cât și la Auto Gara Sud.

„Forțele de ordine au depistat mai multe nereguli la mașini, cum ar fi exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcție, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizația de rigoare, precum şi amplasarea neautorizată pe vehicule a publicității, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor, conducerea vehiculului cu permis de conducere de o categorie necorespunzătoare”, informează Poliția Capitalei.

În acest context au fost întocmite 16 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 de lei la 750 de lei și cu aplicarea a trei puncte de penalizare.