/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Deputații independenți au depus o sesizare la Curtea Constituțională. Cer examinarea acesteia în regim de urgență

19 aprilie 2019, ora 11:48

Cei trei deputați au depus, astăzi, o sesizare la Curtea Constituțională și solicită examinarea acesteia în regim de urgență.

Parlamentarii consideră că „modificarea sistemului electoral pentru a organiza alegeri anticipate convenabile doar unor actori politici este o încălcare extrem de gravă a principiilor statului de drept, a modului liber și democratic de desfășurare a alegerilor, a recomandărilor instituțiilor internaționale”.

”Ne exprimăm dezaprobarea fermă în legătură cu încercările unor partide politice parlamentare de a provoca alegeri anticipate, din cauza incapacității lor de a dialoga și a respecta voința electoratului, care i-au trimis în Parlament să muncească, nu să blocheze activitatea legislativului. Este inadmisibil ca Republica Moldova să fie aruncată acum într-o criză politică, socială și economică, doar pentru că un grup de deputați vor din nou alegeri după ce au fost dezamăgiți de rezultatul obținut pe 24 februarie, de încrederea redusă pe care alegatorii o au în ei”, se arată în declarația deputaților.

Deputații independenți Ion Groza, Alexandr Oleinic și Viorel Melnic menționează că recunosc dreptul oricărui partid de a propune schimbarea sistemului electoral, dar acest lucru trebuie să se facă în cadrul constituțional și cu respectarea bunelor practici privind organizarea alegerilor în mod democratic.

Curtea Constituțională a înregistrat sesizarea deputaților și urmează să o examineze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram