/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Protest creativ la Roșcani. O sperietoare improvizată a fost atârnată pe un stâlp de electricitate

missing
19 aprilie 2019, ora 17:34

Protest creativ la Roșcani. Un grup de tineri ar fi atârnat o sperietoare improvizată pe un stâlp de electricitate, pentru a atrage atenția autoritățile cu privire la lipsa iluminatului stradal. Locuitorii de pe strada cu pricină nu cunosc cine mai exact ar fi recurs la un astfel de gest. Primarul din sat nu a fost de găsit pentru a oferi un comentariu. În schimb, reprezentanții Primăriei susțin că autoritățile ar fi câștigat un grant, ce le va permite să rezolve problema.

Unii locuitori din Roșcani, Anenii Noi, au decis să apeleze la o formă mai interesantă de protest. Au instalat pe un stâlp din localitate o sperietoare improvizată din mai multe haine și nuiele. Astfel, locuitorii spun că vor să atragă atenția asupra unei probleme care este de ani buni în localitate – lipsa iluminatului stradal în această regiune”, Ana Sârbu, reporter TV8.

Unii locuitori din sat o numesc matahală, alții o dezmiardă și-i zic „băbuța de pe strada Armenească”.

Undeva băbuța aceasta a apărut aici vreo două săptămâni în urmă. Probabil era ceața aia și se vede că dacă este lumină mare în sat a încurcat ceva și cumva a zburat și s-a agățat acolo și nu mai poate trece de pilonii ăștia.

Nea Nicolae, care locuiește în apropiere, se amuză de fiecare dată când vede matahala, dar speră că datorită ei și pe strada lor va fi lumină.

Poate or veni electricienii, ceva. Ne-or trage lumină să vedem pe unde mergem. Că pe la boieri este lumină, dar nu cam tot satul.

Pe alți săteni însă, momâia de pe stâlp i-a cam băgat în sperieți.

Eu dimineața, pe aici ies și am crezut că este un copil spânzurat, vă spun sincer. Dacă se întâmplă atâtea nebunii pe fața Moldovei și iacâtălă-i șede. Nu știu, mai mult este doamnă, că are geantă neagră.

Eu singură am văzut-o și m-am speriat.”

Oamenii spun că nu au idee cine a atârnat sperietoarea pe stâlp, dar presupun că ar fi vorba de câțiva tineri cu o imaginație bogată.

Băieții din mahală, dar care… că sunt și aici băieți și în partea cealaltă băieți. Au făcut o glumă și primarul ne-a promis că o să facă lumină, dar nu știu când o să ne pună.

Nouă ne-au promis de multă vreme că o să fie lumină stradală și nu se mai rezolvă întrebarea. Mânțănim că măcar o schimbat stâlpii din lemn, că atunci când zburau hulubii se încâlceau în sârme și nu aveam lumină deloc.

-Place la toți matahala noastră, da?

Poate cu ajutorul la băbuța noastră poate a da și lumină pe stradă, nu? Nu ne-am speriat, dar ne-a fost interesant.

În timp ce filmam, la fața locului a venit și un echipaj al poliției din sat care ne-au spus că abia acum au observat momâia. Nu am reușit să discutăm cu primarul satului, pentru că se află în concediu medical și va reveni peste câteva zile la muncă. În schimb, cei de la Primărie au spus că ar fi câștigat, recent, un grant pentru instalarea iluminatului stradal. Drept că, nu au putut să ne spună pe ce străzi va apărea lumina.

 

Reporter: Ana Sârbu

Imagine: Oleg Cozlov

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram