/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Petro Poroșenko: „Aşa a decis majoritatea ucrainenilor... dar eu nu am de gând să plec din politică”

missing
21 aprilie 2019, ora 23:19

După anunțarea rezultatelor preliminarea a alegerilor prezidențiale din Ucraina, actualul președinte Petro Poroșenko a scris pe pagina sa de Facebook că indiferent de ce rezultat va fi, acesta nu va pleca din politică. 

Deja luna viitoare voi pleca din funcția de președinte. Aşa a decis majoritatea ucrainenilor, iar eu primesc această decizie. Voi pleca de la biroul preşedintelui. Nu am de gând să plec din politică. Noul preşedinte va avea o opoziţie puternică, iar ţara va avea de câștigat de la acest lucru. Totul va fi bine. Ucraina va fi un mare succes, o ţară europeană. Aceasta este sarcina comună a puterii şi a opoziţiei. Mă rog doar pentru un singur lucru: “Dumnezeu să binecuvânteze Ucraina!“, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Totodată, într-o altă postare Poroșenko le-a mulțumit ucrainenilor care au votat pentru candidatura sa și a menționat că, chiar dacă nu v-a ajunge câștigătorul alegerilor, „asta nu înseamnă că a pierdut războiul.

Sunt recunoscător fiecărui ucrainean, indiferent pe cine au votat la data de 31 martie și astăzi, pentru o poziție civilă activă, pentru o muncă comună timp de cinci ani. De asemenea, vă mulțumesc pentru o echipa fantastică. Şi cu cei care am lucrat împreună în toţi aceşti ani. N-am câştigat lupta azi. Dar asta nu înseamnă că am pierdut războiul. Mai sunt multe bătălii în faţă, iar Ucraina – va câştiga!”, se arată în postare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram