După anunțarea rezultatelor preliminarea a alegerilor prezidențiale din Ucraina, actualul președinte Petro Poroșenko a scris pe pagina sa de Facebook că indiferent de ce rezultat va fi, acesta nu va pleca din politică. 

Deja luna viitoare voi pleca din funcția de președinte. Aşa a decis majoritatea ucrainenilor, iar eu primesc această decizie. Voi pleca de la biroul preşedintelui. Nu am de gând să plec din politică. Noul preşedinte va avea o opoziţie puternică, iar ţara va avea de câștigat de la acest lucru. Totul va fi bine. Ucraina va fi un mare succes, o ţară europeană. Aceasta este sarcina comună a puterii şi a opoziţiei. Mă rog doar pentru un singur lucru: „Dumnezeu să binecuvânteze Ucraina!„, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Totodată, într-o altă postare Poroșenko le-a mulțumit ucrainenilor care au votat pentru candidatura sa și a menționat că, chiar dacă nu v-a ajunge câștigătorul alegerilor, „asta nu înseamnă că a pierdut războiul.

Sunt recunoscător fiecărui ucrainean, indiferent pe cine au votat la data de 31 martie și astăzi, pentru o poziție civilă activă, pentru o muncă comună timp de cinci ani. De asemenea, vă mulțumesc pentru o echipa fantastică. Şi cu cei care am lucrat împreună în toţi aceşti ani. N-am câştigat lupta azi. Dar asta nu înseamnă că am pierdut războiul. Mai sunt multe bătălii în faţă, iar Ucraina – va câştiga!”, se arată în postare.