/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Codreanu nu vrea să vadă ștrampi printre cozonaci și ouă de ciocolată la târgurile de Paști din Chișinău

missing
22 aprilie 2019, ora 09:59

Primarul interimar al municipiului Chișinău Ruslan Codreanu i-a atenționat pe pretorii sectoarelor din capitală să nu admită, ca și în anii precedenți, comercializarea colanților de rând cu alte produse alimentare, specifice sărbătorilor pascale, la târgurile de Paști care urmează a fi organizate în sectoare. 

„Nu mai vreau să văd ștrampi și rujuri la iarmaroacele de Paști, doar produse alimentare”, a spus Codreanu azi, la ședința operativă săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău.

De asemenea, edilul interimar a atenționat ca pretorii să nu autorizeze comercializarea produselor din carne și lactate direct din mașini, lucru care nu este permis de Agenția Națională a Siguranței Alimentelor (ANSA). Mai mult, din spusele lui Codreanu, unele dintre aceste mașini sunt parcate pe spații verzi. Primarul a făcut referire în special la sectoarele Buiucani și Rîșcani.

La rândul său, pretorul Rîșcani, Nicolae Balaur, afirmă că activitatea acestor vehicule din care se vând produse alimentare nu este autorizată. Acesta susține că angajații Preturii vor verifica situația și vor dispune ca aceste instalații de comerț să fie evacuate.

„Îndemnăm oamenii să nu cumpere de la acești agenți economici”, a mai spus Balaur.

„Pretura Buiucani a emis autorizații temporare, vă asigur că în următoarele zile nu o să mai fie”, a spus Vadim Brînzaniuc, vicepretorul sectorului Buiucani.

Ca și în anii precedenți, anul acesta în toate sectoarele din Chișinău vor fi organizate târguri pascale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram