/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Și cei din ACUM au transmis un mesaj ucrainenilor, după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale

22 aprilie 2019, ora 11:11

Și cei din blocul ACUM au transmis un mesaj ucrainenilor, după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale preliminare, potrivit cărora Vladimir Zelenski câștigă detașat cu un rezultat de circa 73%. Aceștia spun că alegerile din țara vecină au fost libere și corecte și că ucrainenii au votat împotriva corupției și oligarhiei.

„Blocul ACUM felicită poporul ucrainean pentru votul dat împotriva corupției și oligarhiei. Salutăm modul liber și corect în care s-au desfășurat alegerile, chiar și în condițiile dramatice în care se găsește statul vecin. Pe această cale, adresăm felicitări noului președinte ales, Volodymyr Zelensky, pentru victoria convingătoare în aceste alegeri. Mizăm mult pe parteneriatul strategic cu Ucraina democratică în scopul asigurării securității și stabilității regionale, combaterii criminalității transfrontaliere și implementării standardelor și valorilor europene în societățile noastre”, se menționează în mesajul celor de la ACUM.

Acum câteva minute și președintele țării Igor Dodon și-a felicitat posibilul viitor omolog ucrainean, spunând că speră la o colaborare productivă pe viitor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram