/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Noi reguli pentru posesorii de drone. Pentru a filma este necesar avizul SIS, ministerului Apărării și Autorității Aeronautice Civile

missing
23 aprilie 2019, ora 11:40

Totodată, în conformitate cu prevederile art. 4 Legea 143 privind controlul spațiului aerian, utilizarea spațiului aerian al Republicii Moldova în scop de aerofotografiere și filmare se efectuează cu permisiunea scrisă a AAC și avizele obligatorii a Ministerului Apărării și Serviciului Informații și Securitate.

Potrivit unui comunicat al ACC, utilizarea aparatelor de zbor pilotate de la distanță (dronelor) trebuie să asigure un nivel de siguranță echivalent cu cel al operațiunilor aeriene cu echipaj uman și un control strict în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal și a vieții private. Astfel, autoritatea atenționează că planificarea și desfășurarea în condiții de legalitate a activităților de zbor cu aeronave pilotate de la distanță, este condiționată de deținerea aprobării scrise emisă de AAC, scopul exclusiv al căreia este asigurarea siguranței zborurilor, a securității aeronautice, a vieții private și a datelor cu caracter personal!

ACC susține că în ultimii ani a sesizat mai multe încălcări fiind documentate zboruri efectuate în zona desfășurării zborurilor curselor aeriene comerciale, deasupra mulțimilor de oameni, obiectelor de infrastructură, bunurilor materiale etc., fiind puse în pericol siguranța zborurilor și securitatea aeronautică, securitatea națională, dreptul la protecția vieții și a sănătății cetățenilor. Iar, prin semnarea Acordului privind spațiul aerian comun, Republica Moldova și-a asumat angajamentele de a transpune în legislația națională standardele europene pe domeniul aviației civile, iar Autoritatea Aeronautică Civilă va prelua normele europene în vederea stabilirii reglementărilor la nivel național, inclusiv privind utilizarea în siguranță a dronelor civile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram