/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Câțiva pasageri ai cursei Istanbul-Chișinău s-au plâns că pilotul a efectuat manevre periculoase. Reacția Air Moldova

missing
23 aprilie 2019, ora 17:01

Administratorii pagini spun că au verificat informațiile relatate de pasageri cu ajutorul Flightradar24.com care arată, potrivit lor,„un traiect foarte straniu, cu viraje necaracteristice unui zbor normal, și profilul vertical foarte non-standard”.

„Am verificat și posibilitatea să fi fost vreun CumuloNimbus în zonă, dar nu a fost. După ce putem observa este că aeronava coboară sub Minimum Sector Altitude în sectorul de sud, și pe finală are o rată de coborâre anormală, ceea ce se potrivește cu cele expuse de pasager. După ce am analizat și înregistrările de pe LiveATC.net, am înțeles că totuși s-a întâmplat ceva în timpul acelui zbor”, spun administratorii Runway 08.

Pe de altă parte Air Moldova susține că manevrele piloților au fost efectuate conform instrucțiunilor. „Din primele constatări ale experților putem spune că toate manevrele piloților au fost în deplină conformitate cu instrucțiunile, având în vedere că au fost efectuate în contextul unor condiții meteo periculoase. Mai exact, toate manevrele piloților au avut drept scop evitarea turbulențelor care prezentau risc pentru aeronavă și pasageri” se arată într-un comunicat al companiei aeriene.

Tot acolo se menționează că până în prezent nu a fost depusă nicio plângere din partea vreunui pasager de pe cursa 9U746 Istanbul-Chișinău.

Potrivit Autorității Aeronautice Civile, zborul a avut loc vineri 19 aprilie 2019 pe cursa Istanbul – Chișinău și a fost executat de compania ucraineană „Yan Air”, fiind contractată de compania aeriană „Air Moldova”. AAC a deschis o anchetă și va veni cu detalii și clarificări suplimentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram