Biserica din satul Dereneu s-a pomenit în mijlocul unui nou scandal! Camerele de supraveghere au surprins, chiar de Florii, momentul în care părintele se apropie de ușa bisericii și stropește cu ceva înăuntru. În timp ce preotul susține că în sticluță era doar mir, localnicii cred că preotul a utilizat gaze lacrimogene, întrucât o persoană a fost internată la spital. Cazul a ajuns și în atenția poliției.

Din imaginile care au fost făcute publice, se vede cum preotul se apropie încet de ușa bisericii, ridică mâna, pulverizează o substanță, iar după aceasta se întoarce și fuge. Contactat de TV8, acesta susține că avea mir în sticluță, cu care a stropit pentru a crea o atmosferă care să corespundă Floriilor. Tot el crede că femeia a ajuns la spital fiindcă s-a intoxicat cu o substanță toxică, iar înregistrarea publicată pe internet ar fi fost montată, ca să reiasă că preotul fuge de la fața locului.

În biserică la noi, dacă biserica e veche, sunt ploșnițe de lemn. Se vede că au dat ei atunci ori cu „diclofoz”, ori cu ceva, ca pe urmă să mă învinuiască pe mine că am dat cu ceva spray. Am dat două pufuri de mir în biserică, dar nu era în biserică nimeni”, Marin Florin, preot, biserica din Dereneu.

Totuși, poliția a înregistrat cazul și investighează probele pentru a stabili exact ce tip de substanță a fost pulverizată. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului din Călărași, persoana care va fi găsită vinovată va fi sancționată conform prevederilor Codului Contravențional. Între timp, starea femeii care a ajuns la spital s-a îmbunătățit.

Inițial când a fost internată au fost probleme la aparatul respirator. Dar la momentul dat, starea ei este stabilă, relativ satisfăcătoare”, Ion Veveriță, vicedirector, spitalul raional Călărași.

Scandalul a început acum doi ani, după ce părintele Florin a decis să treacă biserica la care a slujit timp de 27 de ani în subordinea mitropoliei Basarabiei pe motiv ca cea a Moldovei ar percepe taxe enorme. Atunci, mai mulți preoți și săteni s-au opus și l-au izgonit. Mitropolia Moldovei a trimis un alt preot în sat, care oficiază slujbe pe rând.