/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Preotul din Dereneu ar fi stropit enoriașii din biserică cu gaze lacrimogene. Părintele neagă aceste acuzații

23 aprilie 2019, ora 18:37

Din imaginile care au fost făcute publice, se vede cum preotul se apropie încet de ușa bisericii, ridică mâna, pulverizează o substanță, iar după aceasta se întoarce și fuge. Contactat de TV8, acesta susține că avea mir în sticluță, cu care a stropit pentru a crea o atmosferă care să corespundă Floriilor. Tot el crede că femeia a ajuns la spital fiindcă s-a intoxicat cu o substanță toxică, iar înregistrarea publicată pe internet ar fi fost montată, ca să reiasă că preotul fuge de la fața locului.

În biserică la noi, dacă biserica e veche, sunt ploșnițe de lemn. Se vede că au dat ei atunci ori cu „diclofoz”, ori cu ceva, ca pe urmă să mă învinuiască pe mine că am dat cu ceva spray. Am dat două pufuri de mir în biserică, dar nu era în biserică nimeni”, Marin Florin, preot, biserica din Dereneu.

Totuși, poliția a înregistrat cazul și investighează probele pentru a stabili exact ce tip de substanță a fost pulverizată. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului din Călărași, persoana care va fi găsită vinovată va fi sancționată conform prevederilor Codului Contravențional. Între timp, starea femeii care a ajuns la spital s-a îmbunătățit.

Inițial când a fost internată au fost probleme la aparatul respirator. Dar la momentul dat, starea ei este stabilă, relativ satisfăcătoare”, Ion Veveriță, vicedirector, spitalul raional Călărași.

Scandalul a început acum doi ani, după ce părintele Florin a decis să treacă biserica la care a slujit timp de 27 de ani în subordinea mitropoliei Basarabiei pe motiv ca cea a Moldovei ar percepe taxe enorme. Atunci, mai mulți preoți și săteni s-au opus și l-au izgonit. Mitropolia Moldovei a trimis un alt preot în sat, care oficiază slujbe pe rând.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram