/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Șapte deputați de la ACUM solicită o întrevedere cu Gheorghe Petic, deținut în Penitenciarul nr. 13

missing
24 aprilie 2019, ora 10:47

Șapte deputați din Blocul ACUM au solicitat o întrevedere cu Gheorghe Petic, deținut în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Mai bine-zis, aceștia au expediat o notificare către conducerea penitenciarului, prin care o informează că vor efectua o vizită în instituția de detenție vineri, 26 aprilie, făcând referire la articolul 181, aliniatul 1 din Codul de executare al Republicii Moldova, care stipulează că deputații au dreptul să viziteze instituțiile penitenciare fără permisiune specială.

Din grupul de deputați fac parte: Chiril Moțpan, Octavian Țîcu, Radu Marian, Inga Grigoriu, Alexandru Slusari, Mihai Popșoi și Liviu Vovc. Aceștia solicită suportul conducerii penitenciarului privind organizarea vizitei.

Facebook/Chiril Moțpan

Acum o zi, avocatul lui Gheorghe Petic a declarat că acesta ar fi fost bătut în Penitenciar, pentru că ar fi încălcat disciplina. Administrația Națională a Penitenciarelor a respins acuzațiile și a spus că Petic a încălcat regimul și sancțiunea i-a fost aplicată conform legii.

Fostul polițist de frontieră este deținut în Penitenciarul nr. 13, după ce acum o lună a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare pentru viol. În al doilea dosar, Petic este cercetat pentru huliganism agravat, care s-ar fi întâmplat în anul 2004. Fostul polițist de frontieră se declară nevinovat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram