/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Liftul discordiei! Chirtoacă, nemulțumit de cum se instalează un ascensor în clădirea Primăriei. Ce spun autoritățile municipale

24 aprilie 2019, ora 17:29

În clădirea Primăriei Chișinău se instalează un lift pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii. Proiectul de instalare a acestuia însă a trezit nemulțumiri din partea ex-primarului capitalei Dorin Chirtoacă. Acesta spune că proiectarea nu este cea mai reușită și afirmă că el are idei mai bune pentru rezolvarea acestei probleme. Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei susțin că proiectul a fost elaborat de specialiștii de la Chișinău Proiect, care au ținut cont de specificul acestei clădiri istorice. 

„Prostia asta care se face în clădirea Primărie arată cât de optuzi la minte sunt impostorii de acolo. Lift pentru persoane cu deficiențe locomotorii se putea instala fie glisant pe trepte, fie pe partea exterioară a clădirii, în golul din curte, dintre Direcția Finanțe și Primărie. Să trântești un munte de beton și cărămidă în holul de onoare al Primăriei, în inima Primăriei, este ca și cum ai înfige un cuțit în aceasta, la fel cum au înfipt cuțitul în inima orașului prin atacul raider, comis în 2017 asupra lui”, a comentat Dorin Chirtoacă pe rețelele de socializare.

În același timp, reprezentanții municipalității spun că proiectul pentru instalarea ascensorului a fost votat unanim în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), inclusiv consilierii liberali, acum aproximativ un an.

„Au fost mai multe solicitări din partea unor asociații care apără drepturile persoanelor cu dizabilități locomotorii (…). Proiectul a fost avizat inclusiv de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, pentru că edificiul este monument istoric și trebuie să fie un aviz special pentru a fi efectuale lucrări”, a spus Vasile Chirilescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău.

Costul proiectului de instalare a liftului pentru persoanele cu dizabilități locomotorii în clădirea Primăriei este de 1,8 milioane de lei. Conform planului, lucrările trebuie să fie finalizate până la finele acestei veri.

Foto: Facebook/Ion Ceban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram