/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ce intenție ascunde adresarea lui Dodon la CCM? Dungaciu: „Va propune un premier care va înlocui pachetul de dezoligarhizare”

missing
24 aprilie 2019, ora 11:36

Președintele țării Igor Dodon ar intenționa să numească un premier aparent apolitic, cu misiunea de „a înlocui” pachetul de legi de dezoligarhizare a țării, propus de Blocul ACUM. Acest posibil viitor premier va fi susținut de o alianță informală, compusă din deputați ai Partidului Socialiștilor și ai Partidului Democrat. Un asemenea scenariu vede analistul politic din România Dan Dungaciu. Opinia a fost exprimată în cadrul unei ediții speciale de la TV8.

„Dacă domnul Dodon va avea posibilitatea să numească un premier, domnul Dodon va încerca să joace pe aceeași carte, pe care a încercat să joace, și a fost un joc corect, chiar bun, al Blocului ACUM, după prima ședință a Parlamentului încă întreruptă, adică, propunerea unui pachet de dezoligarhizare pe care să și-l asume cine dorește, cu condițiile Blocului ACUM. Domnul Dodon va veni cu un premier care va înlocui pachetul de dezoligarhizare și va spune: «E un premier, fără alianță, vă rog să vi-l asumați, cei care considerați că vi-l puteți asuma». Nu va mai fi un pachet, va fi un premier de dezoligarhizare”, a spus Dan Dungaciu.

„Este cert că va juca un joc în care-și va salva fața, un joc neutru, nu se va vorbi de alianță, vor fi alianțe informale și conjuncturale, în jurul unui personaj premier și parlamentari de la PDM și PSRM. Gestul lui Igor Dodon de la CCM mi se pare un element semnificativ în acest joc al negocierilor”, a mai spus analistul politic român.

Ieri, consilierul președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită Curții să se expună asupra faptului, dacă președintele este în drept să înainteze candidaturi la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, în cazul în care Parlamentul nu are o conducere. De asemenea, Lebedinschi a solicitat examinarea sesizării în regim de urgență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram