/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Sri Lanka a blocat complet accesul la Facebook, Instagram și WhatsApp. Motivul

missing
24 aprilie 2019, ora 11:04

La scurt timp după atentatele din Sri Lanka, au început să se distribuie „știri false” pe internet, iar guvernul a luat măsura drastică de a bloca rețelele de socializare. Facebook, WhatsApp, Instagram, YouTube, Snapchat și Viber au fost blocate în Sri Lanka de autorități. Guvernul nu a anunțat încă până când va ține interdicția, scrie Digi24.

După ce mai mult de 300 de oameni au murit în atentatele de duminică, prim-ministrul Ranil Wickremesinghe i-a rugat pe cetățenii din Sri Lanka să „nu răspândească speculațiilor care nu sunt verificate”.

Rugămintea a fost rapid urmată de interdicția accesării acestor rețele sociale. Guvernul din țara asiatică a transmis că ele „vor fi blocate temporar până când investigațiile vor fi încheiate”.

Interdicția nu afectează și Twitter, care nu este atât de folosit în țară, spre deosebire de alte platforme.

Nu este prima oară când se iau astfel de măsuri extreme. Facebook a fost blocat o perioadă scurtă de timp, în urmă cu un an în Sri Lanka, după ce a fost acuzat că permite postări care incită la violență împotriva musulmanilor.

În martie, Facebook a oprit răspândirea videoclipului în care oameni erau atacați în moschee în Noua Zeelandă. Premierul Jacinda Ardenrn nu a blocat atunci rețeaua de socializare, însă și-a exprimat opinia că distribuirea unui astfel de videoclip este inacceptabilă și a amenințat că vor fi reguli mai dure.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram