/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Blocul ACUM către PSRM: Vom renunța la funcția de speaker după ce va fi votat pachetul de legi antioligarhic

24 aprilie 2019, ora 12:06

„Am vrut să spunem tranșant că niciodată nu ne-am ținut de funcții, funcțiile sunt doar un instrumentariu și azi am vrut să spunem că Andrei Năstase nu se ține de funcții, blocul ACUM are nevoie de această funcție, garantul principal ca legile respective să fie introduse în ordinea de zi, discutate, votate și promulgate, ulterior Năstase ar trebui să demisioneze din funcție”, a declarat Slusari.

Colegul său Mihai Popșoi a precizat că în calitate de garanție că Năstase se va ține de cuvânt este cuvântul blocului ACUM și matematica parlamentară, care potrivit lui Popșoi le va permite socialiștilor să-l demită din funcție pe speakerul înaintat de blocul ACUM.

Slusari a mai spus că PSRM are acum trei opțiuni: alegeri anticipate, discuții cu blocul ACUM sau o coaliție cu PDM, precizând că cei de la PSRM nu au anunțat tranșant că nu vor face acest lucru.

Totodată, ACUM a menționat la ședință nu au venit liderii blocului, deoarece inițial trebuie construită un oarecare nivel de încredere, iar prima etapă este discutarea unor detalii tehnice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram