/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ De Paște, în Maldive sau în sat. Unde aleg moldovenii să petreacă sărbătorile pascale

missing
24 aprilie 2019, ora 17:22

Se spune că de sărbători cel mai bine e acasă, fapt confirmat și de un studiu sociologic, potrivit căruia aproape 90 la sută dintre respondenți au declarat că vor petrece în țară. Și locuitorii Capitalei cu care am discutat în stradă spun că vor sărbători în sânul familiei, alături de cei dragi. Totuși, sunt moldoveni care aleg să petreacă sărbătorile pascale departe de casă, optând pentru destinații exotice, cum ar fi Tenerife, Zanzibar sau Maldive. Conform agențiilor de turism, costul pentru o călătorie în doi ajunge pana la 4 mii de euro.

Unii moldoveni vor ciocni ouăle de Paști pe însorita insulă Zanzibar, destinație care costă mii de euro.

 S-au intensificat plecările pentru destinații foarte scumpe, destinații exotice, unde un pachet pentru două persoane ar ajunge la 4000 de euro, pentru destinația Maldive, Zanzibar, la fel de întrebată este destinația Tenerife”, Tatiana Miron, director Agenție de Turism.

Și Egiptul se află printre preferințele moldovenilor, în această perioadă. Mai ales că prețul unei vacanțe nu mușcă prea tare.

Se observă o creștere pentru turiștii care aleg destinații ieftine, dar în hoteluri foarte scumpe. Cum ar fi în Egipt de la 700-1000 de euro pentru o persoană”, Tatiana Miron, director Agenție de Turism.

Alți moldoveni optează pentru România, destinația de top fiind salinele. Totuși, majoritatea preferă să sărbătorească acasă, în sânul familiei.

 „Acasă, cred că de Paști este cel mai bine. Acasă, cu familia, cu copiii, cu nepoții. Planificați să plecați peste hotare?” Nu.

O să fim pe loc și o să sărbătorim pe loc. Tradițional, ca întotdeauna, în cercul familiei, cu toate obiceiurile noastre.

O să sărbătoresc cu familia, o să pregătim masa de Paști.

Noi sărbătorim toată vremea aici la Chișinău. Facem pasca și ne ducem și o sfințim. A doua zi vin copiii și sărbătorim.

Printre trecători am întâlnit și câțiva cetățeni care au venit în Moldova din țările vecine.

Noi suntem din Baia Mare, din Ardeal și  aici o să-l sărbătorim.”

Acasă, în Ucraina.

Acasă, în România.

Potrivit unui studiu lansat astăzi de Magenta Consulting, 87% dintre respondenți au menționat că sărbătoresc Paștele acasă – cu familia, rudele sau prietenii, în timp ce 11 la sută merg la țară sau în ospeție.

 

Reporter: Ana Sârbu

Imagine: Oleg Cozlov

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram