/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ La mai puțin de o săptămână până la Paște, magazinele din Capitală au început marea goană după clienți

missing
24 aprilie 2019, ora 17:55

La mai puțin de o săptămână până la Paște, magazinele din Capitală au început marea goană după clienți. Patiseriile se întrec în coacerea celor mai rumeni cozonaci, iar designerii ne pun pe tava cele mai inedite elemente de decor. Pentru a atrage cumpărători, majoritatea oferă și reduceri atractive. Oamenii, însă, spun că încă mai zăbovesc cu pregătirile pascale.

Cozonacii din această patiserie din Capitală sunt puțin mai diferiți decât cei cu care ne-am obișnuit. Pe ei pot fi imprimate diferite chipuri umane sau mesaje de felicitare. Întrucât procesul de coacere este unul destul de complicat, în vânzare vor fi scoși doar 300 de cozonaci de acest fel. De Paști, patiseria propune și macarons, chiar dacă este un desert tradițional francez.

Dacă totuși ne specializăm pe macarons, îi avem de dimensiuni mai mari cu găinușe și oușoare din zahăr și din ciocolată. Facem cozonaci și la comandă, putem printa și chipuri, cum foarte mulți vor, nume, felicitări de Paște”, Maria Goraș, administratoare patiserie.

Iar un magazin de decorațiuni anunță reduceri de până la 25% la asortimentul de Paște. Ultimele tendințe arată că toate elementele pascale trebuie să conțină accente metalice.

Anul ăsta sunt foarte în vogă accentele metalice, o să observați și o tendință și în decorul de Paști. Apar elementele metalice pe masă, precum ar fi iepurașii colorați în auriu sau argintiu, ouă metalice”, Ana-Maria Costișanu, profesoară, magazin de decorațiuni.

Și dacă recent am scăpat de pomul de Crăciun, aflați că puteți să decorați și un pom de Paște. Potrivit designerilor, tendința vine din Europa, dar este la mare căutare și în Moldova. Câteva crenguțe înflorite sunt ornamentate cu dulciuri sau jucării în formă de ouă.

Iată că de 200 de ani, fiecare german își decorează al său copac. Asta este o activitate foarte frumoasă pentru copii să decoreze anume acest copac, este o chestie de tradiție”, Ana-Maria Costișanu, profesoară, magazin de decorațiuni.

Întrebați dacă vor ține cont de sfaturi, oamenii spun că vor confecționa elementele de decor cu mâinile proprii sau vor renunța la ele pentru a economisi bani.

Decorațiuni, nu…

Mă ocup cu decupaj și confecționez singură.

Fac buchete din crenguțe și iată decor.

Totodată, oamenii spun că abia încep să studieze prețurile pentru masa de sărbătoare și că vor începe pregătirile mai târziu.

Da nu vine cu bâta. Voi dovedi.

Am fost la piață, am studiat prețul la carne.

Plec la mama în ospeție, aici nu fac nimic.

În acest an, Paștele va fi sărbătorit pe data de 28 aprilie.

 

Reporter: Diana Popa

Imagine: Oleg Cozlov

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram