/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

De sărbătorile pascale pompierii vin cu un set de recomandări. Ce trebuie să eviți să faci în biserică

missing
25 aprilie 2019, ora 17:49

În Noaptea Învierii, enoriașii sunt îndemnați să aprindă lumânări doar în locuri special amenajate, la o distanță sigură față de obiectele combustibile, iar preoții trebuie să permită accesul creștinilor în lăcașurile sfinte doar în limita capacităților acestora pentru a evita îmbulzeala în caz de incendiu. Recomandările au fost oferite astăzi de către pompieri în cadrul unei conferințe de presă.  

În același timp, salvatorii îndeamnă preoții să se asigure ca instalațiile de încălzit şi echipamentul electric să fie deconectate de la sursele de alimentare după finalizarea slujbelor, iar bisericile să fie dotate cu mijloace primare de intervenție în caz de incendii. De asemenea, salvatorii recomandă oamenilor să mențină libere căile de acces în biserci, pentru ca autospecialele de intervenție să aibă posibilitatea să ajungă la timp în caz de situații de risc, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În noaptea învierii în adiacentul Catedralei Mitropolitane Naşterea Domnului va fi amplasat un echipaj  cu o autospecială de intervenţie, două grupe mobile din cadrul corpului de comandă al IGSU şi un efectiv de trupă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram