/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Focul haric (a)politic? Un preot de la Florești spune pe Facebook că se duce după focul haric, din banii unui deputat democrat

25 aprilie 2019, ora 10:54

Un preot de la Fălești a făcut check-in pe Facebook, azi-dimineață, de la Aeroportul Internațional din Chișinău, spunând că zboară la Ierusalim, pentru a aduce focul haric, din banii deputatului democrat Eugen Nichiforciuc. 

Este vorba despre Ion Zîmbreanu, parohul bisericii ”Sf. Ierarh Mitrofan”, din or. Florești: „Cu binecuvintarea Înalt Preasfinţitului Vladimir Mitropolit al țării noastre şi cu susţinerea financiară a mult stimatului Ctitor Domn Deputat Eugen Nichiforciuc împreună cu prietenii partidului democrat, plecăm spre Ţara Sfântă. Pentru prima dată voi fi împreună cu reprezentanţii delegaţiei din Republica Moldova la Biserica-mormintul Mintuitorului Nostru Iisus Hristos pentru a lua lumina, Focul haric. Mă voi ruga pentru ţara noastră Moldova, Oraşul nostru, pentru pace, liniste şi bunăstarea biserici noastre Ortodoxă”, a scris preotul pe Facebook.

Acum câteva zile, contactat de TV8, secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, a spus că anul acesta plecarea delegației oficiale a Mitropoliei la Ierusalim va fi sponsorizată de o companie aeriană și nu va include politicieni. Delegația oficială urma să zboare la Ierusalim mâine.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, nu a răspuns la telefon pentru a ne confirma sau infirma faptul că deputații democrați vor zbura la Ierusalim ca să aducă focul haric.

Coicindeță sau nu, dar deputatul Nichiforciuc a candidat la alegerile parlamentare din acest an anume pe circumscripția uninominală nr. 8, Florești.

Democrații au zburat și anul trecut la Ierusalim pentru a aduce în Moldova focul haric; printre aceștia a fost și ex-parlamentarul Constantin Țuțu.

Fotografie din anul 2018

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram