/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

În 2018 au fost născuți mai mulți băieți decât fete. Câți copii au venit pe lume în Moldova anul trecut

missing
25 aprilie 2019, ora 15:34

Peste 32 de mii de copii au fost născuți în anul 2018, în descreștere cu 1454 de persoane sau cu peste patru la sută comparativ cu anul 2017. Din numărul copiilor născuți, peste 51 la sută au fost băieți, iar peste 48 procente au fost fete. 

În anul 2018 numărul copiilor născuți în afara căsătoriei a fost de aproximativ șapte mii și a constituit 21,2 la sută din numărul total de născuți. Tot în această perioadă s-a înregistrat o scădere a ponderii născuților de rangul întâi, comparativ cu anul precedent, care a constituit aproximativ 38 la sută. În acest sens a crescut ponderea născuţilor-vii de rangul trei și patru, informează Biroul Național de Statistică.

Majoritatea copiilor născuți în familiile numeroase revin mamelor de la sate. Mamele din orașe nasc la o vârsta mai înaintată comparativ cu cele din mediu rural. În localitățile urbane, cel mai mare număr a născuților se înregistrează la mamele cu vârstele cuprinse între 25-34 ani, iar în cele rurale între 20-29 ani.

Vârsta medie a mamei la prima naștere a fost de 25 de ani. Mamele din sate nasc la o vârstă mai mică, aproximativ la 24 de ani, iar mamele de la orașe nasc la vârsta de 27 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram