Ministerul de Externe al României a publica lista secțiilor de votare din străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European care vor avea loc pe 26 mai 2019. În Republica Moldova vor fi deschise 36 de secții de votare.

Dintre acestea, 12 secții de votare vor fi deschise în Chișinău și două la Bălți.

Câte una vor fi deschise în orașele Ungheni, Soroca, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Telenești, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Călărași, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Giurgiulești, Leova și în satele Durlești, Bardar și Carabetovca.

Anul acesta, pe listele partidelor din România se găsesc cinci candidați din R. Moldova, între care cel mai cunoscut este fostul premier Iurie Leancă, pe poziția a patra în lista Partidului Pro România, condus de ex-premierului român Victor Ponta. EconomistaDaniela Şerban, care de la Bursa de Valori București a ajuns în echipa celei mai mari companii de afaceri publice din România se regăsește, ce-i drept, la coada listei anunțate de Alianța 2020 USR PLUS a fostului premier român Dacian Cioloş.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!