Municipalitatea va stabili anumite restricții  pentru operatorii de retail și distribuitori cu scopul de a degaja traficul din oraș. Astfel, operatorii economici de profil vor primi informația despre arterele cu risc sporit de ambuteiaje, pentru a gestiona situația în timp util. Schimbările ar putea fi produse în contextul în care Primăria  a primit mai multe reclamații de la cetățeni, precum că aprovizionarea magazinelor are loc exact în perioada când oamenii se deplasează la muncă, iar traseul este blocat din cauza mașinilor care deservesc magazinele.

Edilul-șef, Ruslan Codreanu, a cerut operatorilor de retail să-și revizuiască anumite prevederi din contractele de livrare și graficul de aprovizionare, pentru a depăși problemele de trafic. „Haideți să încercăm pe anumite zone, să vedem cum evoluează situația. Unele lucruri pot fi schimbate ușor, spre exemplu mașinile de aprovizionare să staționeze la o anumită distanță față de magazinul respectiv, dar nu exact în prag. E simplu. Trebuie să ne gândim puțin și la cei din jurul nostru”, a menționat Primarul general interimar.

În context, șeful Direcției generale comerț, Marcel Zambițchi, a ținut să remarce că rețeaua de comerț din oraș, față de operatorii de retail se mărește, astfel că regulile de joc în domeniu trebuie revizuite pentru a face față provocărilor curente.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a invitat astăzi la o masă rotundă, reprezentanții rețelelor de retail și furnizorii din Capitală, pentru a discuta despre soluțiile depășirii problemelor de trafic în orele de vârf, cu implicarea transportului care aprovizionează rețelele de magazine din Chișinău. La eveniment au mai participat reprezentanți ai Direcției generale comerț, alimentație publică și prestări servicii, precum și ai Inspectoratului Național de Patrulare.