/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Un nou demers al deputaților ACUM. Cer informații privind importul energiei electrice și consumul de gaz din regiunea transnistreană

missing
02 mai 2019, ora 15:35

Potrivit unuia din semnatarii demersului, deputatului Alexandr Slusari, anual toți consumătorii energiei electrice asistă la „așa-zise concursuri de selectare a furnizorilor de import a energiei electrice, organizate sub egida Ministerului Economiei și Infrastructurii. Evenimentele respective, în opinia noastră, se desfășoară netransparent și în afară cadrului legal. Drept rezultat, deja mai mulți ani consumătorii de pe malul drept al Nistrului, achitând energia electrică, întrețin de fapt regimul separatist și contribuie la majorarea semnificativă a datoriilor țării pentru gazele naturale, livrate de concernul „Gazprom”. Recent noi am aflat că aceasta datoria a ajuns la cifra record de 6,2 MILIARDE dolari SUA”, a scris Slusari explicând că situația dată stă la baza demersului trimis autorităților. Acesta poate fi citit mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram