/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

Primele bănci scoase la imprimantă 3D au fost instalate pe o alee din Chișinău

missing
05 mai 2019, ora 09:30

Zilele acestea au fost instalate primele 25 de bănci din beton tipărite la imprimanta 3D pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Chișinău. Astfel, aleea de la Ciocana devine prima de acest gen din țară. Băncile sunt create după formula 3 în 1 și au în structura lor încorporate un scaun, două ghivece pentru flori și două urne de gunoi.

Băncile sunt produse după o metodă inovativă – construcție de beton creată prin imprimare 3D. Calculatorul dirijează printr-un software munca imprimantei. Tehnologia 3D asigură crearea mobilierului urban de orice formă, reduce timpul și costurile de construcție.

Băncile sunt produse cu sprijinul proiectului „Orașe Verzi Durabile”, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu și implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Primăria mun. Chișinău.

Foto: Facebook/Ruslan Codreanu

Foto: Facebook/Ruslan Codreanu

Foto: Facebook/Ruslan Codreanu

Foto: Facebook/Ruslan Codreanu

Foto: Facebook/Ruslan Codreanu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram