/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Marcaje rutiere, vopsite în alb și roșu. Când vor începe lucrările și cât costă acestea

missing
07 mai 2019, ora 12:17

Peste cel puțin o săptămână, în Capitală vor apărea marcaje rutiere în două culori. Despre asta a anunțat directorul interimar „Exdrupo”, Marcel Zastînceanu la ședința săptămânală a Primăriei. Potrivit acestuia, prima cantitate de vopsea cumpărată va fi recepționată la data de 14 mai, iar imediat după asta marcajele urmează a fi vopsite.

Imediat vom începe marcajul. Vom începe cu marcajul transversal, trecerile de pietoni după care vom continua cu longitudinal. Trecerile de pietoni unde nu sunt dirijate de semafoare pietonale și cu risc sporit de accidente, vor fi marcate în culorile alb- roșu, pentru a atenționa participanții la trafic”, a spus Zastînceanu.

Vopseau este pe bază de acril. Acesta are o garanție de circa șase luni, „în funcție de intensitatea traficului”, spun autoritățile.

Vopsirea marcajului rutier se repetă de două ori pe an.

„Cred că 80% din marcaje vor fi vopsite. Iar spre sfârșitul verii în zonele unde traficul este mai intens o să se aplice repetat. S-a aplicat doar o dată, în primăvară”, spune Marcel Zastînceanu.

Pentru marcajele rutiere, care vor fi vopsite au fost procurate 70 de tone de vopsea albă, trei roșii și trei galbenă. Culoarea galbenă va fi aplicată în stațiile de așteptare a transportului public, iar cu roșu și alb vor fi evidențiate intersecțiile problematice (aglomerate) din capitală. Vopseaua cumpărată a costat peste două milioane de lei.

Lucrările vor avea loc pe timp de noapte, pentru a nu crea ambuteiaje, spun autoritățile municipale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram