/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Investighează ori nu procurorii din Moldova fapte din dosarul lui Plahotniuc, din Rusia. Răspunsul Procuraturii Generale

08 mai 2019, ora 17:52

Procuratura Generală (PG) a Republicii Moldova nu colaborează cu autoritățile din Federația Rusă în privința dosarului deschis de organele de drept din Rusia pe numele lui Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat (PD). Motivul invocat de reprezentanții PG este că nu au fost sesizați de colegii lor din Rusia. 

Într-un răspuns la o solicitare făcută de reporterul TV8 Sergiu Niculiță către PG la acest subiect, reprezentanții Procuraturii ne-au informat despre „lipsa sesizărilor oficiale din partea autorităților competente ale Federației Ruse la acest subiect”, procedură care, potrivit șefului Direcției cooperare internațională și integrare europeană a Procuraturii Generale, Alexandru Cladco, este obligatorie, pentru ca autoritățile de la Chișinău să pornească propria investigație la acest subiect.

La sfârșitul anului trecut, autoritățile de la Moscova au spus că l-au anunțat în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc. Acesta este suspectat de tentativă de omor și crearea unui grup criminal organizat. Atunci, Plahotniuc a declarat că dosarul penal este o continuare a unor presiuni care deja au loc de mai bine de un an, asupra sa. Pe acest caz ar figura și Veaceslav Platon, omul de afacere care se află acum în detenție în Republica Moldova.

Vezi și:

Năstase spune că a făcut un demers în Rusia prin care solicită informații despre dosarele lui Plahotniuc

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram