/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

O companie din Turcia a primit 60 de milioane de euro pentru construcția a două drumuri din țară

missing
08 mai 2019, ora 13:01

Un drum nou de 19 km va fi construit în cadrul proiectului de reabilitare a traseului Porumbrei – Cimișlia. Acesta va avea patru benzi de circulație. Totodată, va fi construit un drum de ocolire a orașului Comrat, ce va avea peste 18 km și două benzi de circulație. Lucrările vor fi efectuate de către o companie din Turcia, iar costul acestora este aproximativ de 60 de milioane de euro.

„Drumul național M3 – sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat – este de o importanță națională, întrucât asigură legătura capitalei și zonei centru cu singurul port cu acces la bazinul țărilor Mării Negre. În același timp, construcția acestui traseu va elibera drumurile locale de traficul mașinilor de mare tonaj”, a mai menționat ministrul.

În prezent au loc lucrări de decopertare a stratului de sol fertil. Circa 200 de mii de metri pătrați de strat vegetal a fost îndepărtat până la ziua de astăzi de pe ambele tronsoane.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram