/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Procuratura investighează penal apariția în presă a mărturiilor uneia dintre victimele violului de săptămâna trecută

08 mai 2019, ora 18:41

Procurorii au pornit o cauză penală și vor investiga cine a trimis presei procesul verbal care conține mărturiile uneia dintre cele două victime ale violului, produs săptămâna trecută într-un apartament din centrul Chișinăului. „Procuratura s-a autosesizat şi a dispus iniţierea unei cauze penale pe faptul divulgării datelor urmăririi penale (art.315 Cod penal)”, se menționează într-un comunicat de presă de la Procuratura Generală. 

„În condiţiile în care actul publicat conţine date aferente urmăririi penale aflate în desfăşurare, iar divulgarea acestora s-a efectuat contrar interdicţiei persoanelor care efectuează urmărirea penală, procurorii urmează să identifice şi să-i tragă la răspundere pe cei care se fac culpabili de aceste acţiuni”, spun cei de la Procuratura Generală.

„Procuratura condamnă maniera și modul în care unele publicații au tratat subiectele de o sensibilitate și actualitate deosebită pentru Republica Moldova, precum sunt cazurile de violenţă, cu precădere, cele comise în privinţa minorilor, inclusiv şi cazul actual”, spun cei de la Procuratura Republicii Moldova.

Violul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, într-un apartament sin centrul Chișinăului. Procurorii au informat că șase indivizi ar fi violat două fete, iar pe una dintre ele, care era minoră, au aruncat-o peste balcon de la etajul șapte, pentru a ascunde urmele infracțiunii. Tânăra a supraviețuit, dar se află la spital, în secția de reanimare. Contactă de TV8, purtătoare de cuvânt a Spitalului de Urgență, Cristina Gorea, ne-a spus că fata continuă să se afle în stare gravă.

Dintre cei șase suspecți, patru au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Alți doi indivizi bănuiți pe acest caz sunt dați în căutare.

La același subiect:

Procurorii oferă noi detalii despre cazul violului celor două tinere, într-un apartament din centrul Chișinăului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram