Administrația de la Tiraspol a decis să introducă vinietă pentru șoferii de pe malul drept al Nistrului. Pentru a putea circula în regiunea transnistreană, șoferii vor trebui să achite circa 100 de euro pe an. Subiectul a fost abordat în cadrul unei întrevederi dintre vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic și reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini.

Într-un briefing de presă, Cristina Lesnic a declarat că Chișinăul nu aplică taxe pentru șoferii din regiunea transnistreană. Vicepremierul pentru reintegrare a numit sistemul aplicat de către administrația de la Tiraspol este unul bizar pentru că se aplică per persoane, dar nu per vehicul.

„Atunci când un soț și o soție care se deplasează în regiunea transnistreană astăzi unul dintre ei fiind la volanul aceluiași autovehicul, achită vinieta. La întoarcerea din regiunea transnistreană, dacă soțul cu soția schimbă locurile, șoferul aceluiași autovehicul, la fel, sunt obligați să achite nou vinieta. Am solicitat anularea acestei taxe pentru orice persoană, indiferent care ar fi statutul acesteia și abandonarea unei practici care vine să înrăutățească viața cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistru”, a explicat Lesnic.

Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, spune că va solicita detalii de la reprezentanții Tiraspolului referitor la acest subiect. „Am înțeles că suma este de circa 100 de euro pe an. este o sumă mare pentru locuitorii de aici. Dar având în vedere că avem tematica legată de libera circulație, eu sunt sigur că această întrebare poate fi ridicată”, a menționat Franco Frattini.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!