Peste 21 de mii de țigarete, fără timbre de acciz au fost descoperite de către oamenii legii la un punct comercial din Piața Centrală a Capitalei. Alte peste zece mii de țigarete au fost depistate la doi bărbați la posturile vamale „Sculeni” și „Aeroportul Internațional Chișinău”. 

Potrivit Serviciului Vamal, în primul caz reținerea a fost operată în baza unor informații operative deținute de serviciile specializate ale Vămii, potrivit cărora, produsele din tutun erau introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control. Conform inscripțiilor de pe ambalaje, acestea ar proveni din Republica Belarus.

În al doilea caz, polițiștii au reținut opt mii de țigarete la Vama Sculeni. Acestea au fost depistate de vameși în bara de protecție a unui autoturism condus de un român. Conform procedurii, au fost reținute atât produsele din tutun, cât și vehiculul folosit la transportarea acestora. Totodată, bărbatul urmează să achite și o amendă.

În al treilea caz a fost reținut un pasager al cursei spre Londra, care a încercat să scoată 3400 de țigarete ilegal din țară. Produsele de tutun erau ascunde în valiza bărbatului. Întregul lot a fost reținut, iar persoana care le-a tăinuit de la controlul vamal a fost amendată cu 3.250 de lei.

Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și tragerii la răspundere conform prevederilor legale.

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md

Foto: customs.gov.md