Andrei Năstase, președintele fracțiunii ACUM Platforma DA, spune că a primit răspuns de la autoritățile din Federația Rusă, la solicitarea de informații, pe care a făcut-o în calitate de deputat, despre dosarul lui Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat. 

”Comitetul de investigații din Rusia m-au informat cu privire la investigațiile pe care le desfășoară”, a spus Năstase. Acesta nu a oferit mai multe detalii despre ce informații conține scrisoarea pe care a primit-o de la organele de drept din Rusia, dar a spus că o va face publică.

Acum câteva săptămâni, Andrei Năstase a declarat, într-o emisiune TV, că a trimis o solicitare de informații la Moscova despre dosarul lui Plahotniuc, din calitate de deputat.

La sfârșitul anului trecut, autoritățile de la Moscova au spus că l-au anunțat în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc. Acesta este suspectat de tentativă de omor și crearea unui grup criminal organizat. Atunci, Plahotniuc a declarat că dosarul penal este o continuare a unor presiuni care deja au loc de mai bine de un an, asupra sa. Pe acest caz ar figura și Veaceslav Platon, omul de afacere care se află acum în detenție în Republica Moldova.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!