/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC. VIDEO/ UPDATE: Dosarul „Grigorciuc - Sîrbu”: Și Voronin, și Bodnarenco vor să fie garanți pentru eliberarea lui Grigorciuc

15 mai 2019, ora 12:40

UPDATE, ORA 12:40 Vladimir Voronin a explicat de ce a decis să fie garant pentru eliberarea lui Grigorciuc: „Ne cunoaștem cu dumnealui de mulți ani. Este o persoana neordinară. În partid era o persoană foarte energică. Eu socot ca experiența lui tristă de astăzi lui o sa-i facă un serviciu bun, că va fi un jurist bun, o sa-i fie în viață de folos. Eu văd aici o răzbunare care se prelungește. Pe dânsul l-au păscut până s-a certat cu Sîrbu. Dacă el va fi condamnat, noi o sa ajungem la CtEDO fără probleme. Eu îmi asum obligațiunile față de aceea că el va fi băiat disciplinat, o să vină la toate ședințele. Lasă sa fie la libertate”, a declarat președintele PCRM, în cadrul ședinței de judecată.

UPDATE, ORA 12:00 Pavel Grigorciuc a comentat faptul că Vladimir Voronin și Elena Bodnarenco vor să fie garanți pentru eliberarea lui din arest preventiv:

„Sunt foarte bucuros că Vladimir Nicolaevici este garant. Este un gest din partea lui pentru că eu sunt deținut absolut ilegal și mi se încalcă drepturile. Este foarte clar că e o răfuială politică. Organele procuraturii și judecătorii sunt sub controlul politic al regimului oligarhic și dacă reprezentanții opoziției vor să fie garanți, eu salut acest lucru (…). Aștept să fiu eliberat”, a spus Grigorciuc înainte de începerea ședinței de judecată.

UPDATE, ORA 11.32: Și fosta deputată PCRM Elena Bodnarenco vrea să fie garantă pentru eliberarea lui Pavel Grigorciuc din arest preventiv. Atât ea, cât și Vladimir Voronin, vor depune o garanție în bani în sumă de câte 2500 de lei. Cei doi ex-deputați comuniști au venit la Judecătoria Buiucani, unde are loc prima ședință de judecată în dosarul „Grigorciuc – Sîrbu”.

ORA 11.01: Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor, ar putea fi garant pentru eliberarea lui Pavel Grigorciuc din arest preventiv. O solicitare în acest sens va înainta astăzi în instanța de judecată apărarea lui Grigorciuc. 

Despre aceste lucru a scris activistul Alexandru Roșco pe rețelele de socializare și informația a fost confirmată pentru TV8 și de avocatul lui Pavel Grigorciuc.

Prima ședință de judecată în dosarul „Grigorciuc – Sîrbu” va avea loc astăzi, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pavel Grigorciuc a fost reținut  la mijlocul lunii martie, în urma unei altercații cu deputatul democrat Sergiu Sîrbu. Acesta riscă până la cinci ani de închisoare.

Grigorciuc și Sîrbu au fost anterior membri ai Partidului Comuniștilor, condus de Voronin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram