Celebra pagină online, „Humans of New York”, urmărită de peste 18 milioane de oameni, a publicat zilele trecute povestea unei femei din Moldova, pe care autorul postărilor a cunoscut-o la Paris.

Nu a dat numele femeii, în schimb a publicat câteva fotografii cu eroina. Moldoveanca și-a început povestea puțin după prăbușirea Uniunii Sovietice, când toată lumea din jurul ei voia să plece din țară. Ea, care lucra economistă la un minister, a decis să rămână și și-a cumpărat cu timpul un apartament. Însă, după o perioadă a început să aibă sentimentul că viața ei a ajuns la final, deși avea doar 35 de ani. A găsit însă puteri să treacă peste acest moment pentru că s-a îndrăgostit de un francez venit în vizită în Moldova. „Era frumos. Arăta ca un profesor universitar. Arăta ca cineva în care pot să am încredere.”, a spus moldoveanca pentru Humans of New York.

*sursa foto: Humans of New York

A decis să se mute la Paris, cu omul drag. Și-a adus și fiul adolescent. Orașul i se părea prea frumos în comparație cu locul din care venea ea. Bărbatul plătea pentru toate, oferindu-i orice voia. Pentru un timp s-a simțit protejată de necazurile vieții, însă a început să-și dea seama că locuința ei părea ca o închisoare. Din cauza că nu avea documente de identitate, era nevoită să stea între patru pereți. Iubitul însă i-a dat asigurări că avocații săi îi vor perfecta actele, însă cu timpul a recunoscut că nu voia acest lucru. „Nu o voi face pentru că dacă vei avea acte, mă vei lăsa”. Așa că femeia trăia în maximă izolare: fără cont bancar, fără prieteni, fără să cunoască limba. „Vedeam la televizor că francezii au prieteni, merg la serviciu, în vacanțe”, și-a continuat femeia povestea, adăugând că au fost ani când singurul contact cu lumea externă era dentistul ei. Voia să plece, dar aștepta ca fiul ei să împlinească 18 ani, pentru a primi actele oficiale. Apoi, el a fost cel care a ajutat-o. A scris pe la ministere, nici ea nu cunoaște detalii, iar într-o bună zi a anunțat-o că actele ei sunt gata și că este liberă. Nu povestesc niciodată povestea nimănui. Mi se pare rușinos. Mi se pare jalnic. Când am scăpat în cele din urmă, bărbatul mi-a spus că poate într-o zi îl voi putea ierta pentru ce a făcut”.

*sursa foto: Humans of New York

Și așa, moldoveanca a început să-și croiască o nouă viață. Una cu prieteni, cu job și cu multe momente plăcute. „După ce am primit documentele, primul lucru pe care l-am făcut a fost înscrierea în școala franceză. Am început să-mi fac prieteni. I-am făcut să râdă. Îți poți imagina?” Femeia s-a angajat ca agent de vânzări la un salon de frumusețe, devenind o angajată prețioasă. Iar mai apoi a întâlnit un alt bărbat: Mark. „E super frumos. E chel. Îmi place chel. Am scris „chel” în site-ul de întâlniri. Și îi pasă sincer de mine. Mi-a dat acasă și familie. De douăzeci de ori pe zi el mă surprinde cu ceva bun. Mi-a trebuit trei ani să-i spun despre trecutul meu.”, și-a încheiat femeia povestea pentru Humans of New York, care a devenit virală, fiind apreciată de peste 100 de mii de oameni și distribuită de mii de ori.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!