/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/VIDEO/ Cine este primul beneficiar al Cetățeniei prin investiții, care și-a luat pașaportul de moldovean în luna aprilie

16 mai 2019, ora 14:23

Primul moldovean care și-a cumpărat cetățenia, altfel spus, primul beneficiar al Legii cetățeniei prin investiții, este un om de afaceri din domeniul IT. Cel puțin așa ne informează cei de la Agenția Servicii Publice (ASP). Numele persoanei care a devenit moldovean după ce a investit bani nu este făcut public, precum nici țara de unde acesta provine. Reprezentații ASP spun că acestea sunt date cu caracter personal și nu vor fi făcute publice. 

„Este o persoană care reprezintă domeniul afacerii, din domeniul IT, este o persoană care intenționează să beneficieze de posibilitățile pe care le oferă parcurile IT din Republica Moldova, are intenția de a-și extinde afacerile în Republica Moldova, în special să coopereze cu Universitatea Tehnică din Moldova pentru a implica în afacerea sa tânăra generație”, a spus Iulia Petuhov, vicedirectoarea ASP.

În total, potrivit reprezentantei ASP, până în prezent au fost înregistrate 23 de solicitări de l persoane care vor să obțină cetățenia țării noastre, investind bani.

Anterior, presa a scris că una dintre persoanele care a solicitat obținerea cetățeniei prin investiție ar fi soția lui Ilan Șor, Sara Șor, interpreta cunoscută sub numele ei de scenă Jasmin. Întrebată de jurnaliști dacă este adevărat acest lucru, vicedirectoarea ASP a spus că nici nu confirmă, nici nu infirmă aceste informații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram