/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ Ce conține scrisoarea primită de Năstase de la autoritățile din Rusia cu privire la dosarul în care este vizat Plahotniuc și Platon

missing
17 mai 2019, ora 13:47

În răspunsul primit de deputatul Andrei Năstase din Federația Rusă la solicitarea de informații despre dosarul de la Moscova în care este vizat, potrivit autorităților ruse, președintele Partidul Democrat (PD) și deputatul Vlad Plahotniuc și omul de afaceri aflat în detenție Veaceslav Platon, se menționează că investigația vizează o grupare infracțională internațională, care ar fi făcut operațiuni valutare ilegale. 

Potrivit documentului obținut de TV8, anchetatorii cercetează tranzacții financiare dubioase din Federația Rusă pe conturile unor persoane nerezidente, inclusiv de la BC Moldindconbank din Republica Moldova, cu utilizarea actelor false.

Năstase a fost citat la Moscova să ofere informațiile pe care le deține despre acest caz pe data de 13 mai. Zilele trecute, acesta a fost întrebat de presă dacă a făcut o vizită la Moscova recent, făcând referire nemijlocit la această presupusă citație, dar Năstase a negat că ar fi fost în Federația Rusă.

Mai multe detalii la acest subiect urmăriți duminică, la TV8, în cadrul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață, la care va fi invitat Andrei Năstase. Emisiunea va începe la ora 20:00. Aceasta poate fi urmărită și pe www.TV8.md și pe pagina de Facebook TV8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram