/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO. VIDEO/ Protest cu peste 100 de mașini în PMAN. Scumpirea carburanților i-a scos pe șoferi în stradă

missing
17 mai 2019, ora 19:07

Scumpirea carburanților i-a scos pe șoferi în stradă. După ce peste noapte, benzina s-a scumpit cu peste un leu, iar motorina în medie cu 75 de bani, mai mulți automobiliști protestează în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit reporterului TV8, care se află la fața locului, în Piață sunt în jur de 150 de șoferi. 

Protestul a început acum o oră. Mai mulți șoferi s-au mobilizat prin intermediul unui grup de pe Facebook. Potrivit organizatorilor, oamenii vor să elaboreze un plan de acțiuni care ar putea duce la ieftinirea carburanților. Astfel, ei vor depune două declarații, una la ANRE și alta la Guvern, pentru a cere explicații de la autorități, privind majorarea bruscă a prețurilor.

Șoferii spun că dacă nu vor obține răspuns în decurs de o săptămână, atunci vor bloca mai multe drumuri de importanță națională din afara Capitalei.

Și Consiliul Concurenței a venit cu o reacție în acest sens. Instituția a anunțat că s-a autosesizat și urmează să investigheze dacă a existat sau nu o înțelegere de cartel între companiile petroliere.

Noua metodologie de calculare a prețurilor la produsele petroliere a intrat în vigoare din luna martie. Astfel, agenții economici stabilesc singuri prețurile, reprezentanții ANRE urmărind doar ca acesta să fie cu cel mult 10 la sută mai mare față de cel precedent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram