/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Șefa unei grădinițe riscă să-și piardă funcția pentru că și-a angajat soțul în instituția pe care o conduce

missing
17 mai 2019, ora 15:15

Autoritatea Națională de Integritate a constatat că dna Diana Popov, directoarea grădiniței de copii din sat. Bobocica, raionul Cantemir a încălcat regimul juridic al conflictului de interese, angajând soțul în instituția pe care o conduce.

Potrivit ANI, în perioada 3 octombrie 2017 – 21 noiembrie 2018, dna Popov a emis șase ordine (de angajare, de oferire a concediului, de acordare a premiului anual sau de mărire a volumului de lucru) ce l-au vizat pe soțul său și a încheiat cu acesta două contracte individuale de muncă.

Astfel, ANI spune că directoarea nu a respectat prevederile Legii privind declararea averii și intereselor personale, dar și ale Legii cu privire la conflictul de interese.

Potrivit documentelor, directoarea și-a angajat soțul în calitate de operator biomasă (fochist) de două ori, pentru perioade determinate, în perioada rece a anului. Prin urmare, subiectul controlului nu a respectat prevederile Legii privind declararea averii și intereselor personale. Dna Popov nu a informat Primăria din satul Bobocica imediat, dar nu mai târziu de trei zile de la data constatării, despre conflictul de interese în care s-a aflat de fiecare dată când a fost în situația de a lua o decizie în privința soțului. De asemenea, aceasta nu a soluționat, în conformitate cu prevederile legale, conflictele de interese rezultate din relația sa cu persoana apropiată”, se arată în comunicatul emis de ANI.

În context, ANI spune că va solicita încetarea raporturilor sale de muncă, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de trei ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram