/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Un laborator de vinificație va fi deschis la școala profesională din Nisporeni: „Vinul produs va fi utilizat în scopuri didactice”

missing
17 mai 2019, ora 11:10

Un laborator de micro vinificație va fi inaugurat la școala profesională din orașul Nisporeni, pe data de 21 mai curent, la ora 10:00. Elevii școlii profesionale, vinificatorii și viticultorii din regiune vor putea efectua testări a vinurilor, în special pentru aprecieri olfactive, cromatice și gustative. Instituția de învățământ a fost deja dotată, cu echipamente IT și utilajele necesare pentru clasele și laboratoarele de specialitate.

Potrivit Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în cadrul instituției se vor realiza instruiri ce țin de tot procesul tehnologic de cultivare a viței de vie și producerea vinului, inclusiv altoirea butașilor. Laboratorul este dotat în corespundere cu cele mai înalte standarde de calitate europene și prezintă o noutate în domeniul educațional pe filiera procesării produselor vinicole. Vinul produs în cadrul laboratorului va fi utilizat în scopuri didactice

În cadrul Programului „Filiera Vinului” s-au făcut investiţii de 750 mii euro pentru construirea și dotarea laboratorului dar și pentru achiziționarea tractoarelor și a utilajelor necesare pentru prelucrarea plantației de viță de vie aflată în gestiune școlii.

Laboratorul a fost construit și dotat de Guvern, în cadrul Programului Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Mediului ”Filiera Vinului”, finanțat din sursele Băncii Europene de Investiții. Un  alt laborator de acest fel, în Republica Moldova, ce corespunde tuturor standardelor impuse de UE, a fost reabilitat și dotat la Universitatea Tehnică a Moldovei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram