/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Avocatul lui Pavel Grigorciuc a fost înlăturat din proces. Acesta va figura ca martor

17 mai 2019, ora 15:33

La ședința de azi în dosarul „Grigorciuc – Sîrbu”, avocatul lui Pavel Grigorciuc, Eduard Rudenco, a fost înlăturat din proces, la cererea acuzării. Acesta va figura deja în calitate de martor. 

Grigorciuc este de părere că înlăturarea avocatului său este ilegală: „El nu poate fi martor pentru că el a fost deja în sala de judecată, a văzut materialele din dosar”, a spus activistul.

La rândul său, procurorul spune că a solicitat ca Rudenco să fie audiat în calitate de martor, pentru că el a fost prezent când s-a produs incidentul dintre Pavel Grigorciuc și deputatul Sergiu Sîrbu.

Acum, Grigorciuc trebuie să-și caute un alt avocat, până la următoarea ședință de judecată.

De asemenea, instanța a decis să trimită dosarul la Judecătoria Ciocana, pentru fi examinată posibilitatea conexiunii acestui dosar cu altul în care figurează Pavel Grigorciuc.

La ședința de azi, de asemenea, nu a fost prezent Sergiu Sîrbu. Nici azi deputatul nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect.

Activistul Pavel Grigorciuc a fost reținut la mijlocul lunii martie, în urma unei altercații cu deputatul democrat Sergiu Sîrbu. Acesta este cercetat în urma unei plângeri, formulate în baza acuzației de agresare fizică a deputatului. Cauză penală pornită în privința lui Grigorciuc este pentru huliganism. Pentru că l-a lovit pe deputatul PD, el riscă 5 ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram