/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Deputații ACUM cer să fie organizată o ședință specială a Parlamentului. Ce ar urma să aibă loc la această ședință

missing
18 mai 2019, ora 10:07

Cei 26 de deputați ai blocului ACUM solicită să fie organizată o ședință specială a Parlamentului. Copreședintele ACUM, Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, spune că o cerere în acest sens este redactată de membrii blocului. Potrivit politicianului, propunerea este ca ședința să fie organizată pe 21-22 mai și în cadrul acesteia să fie aleasă conducerea Parlamentului și organele de lucru. Declarația a fost făcută la ProTV Chișinău. 

„Noi propunem pentru data de 21-22 o ședință specială a Parlamentului în care să mergem la alegerea președintelui Parlamentului, a comisiilor parlamentare, a Biroului Permanent și, bineînțeles, a unei agende care vizează interesul imediat al cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv alegerile locale”, a declarat liderul PPDA, citat de IPN.

Într-un comunicat de presă al formațiunii spe spune că în cadrul aceleiași ședințe ar urma să fie votate „inițiativele legislative antioligarhice. „De asemenea, Blocul ACUM reiterează că funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova este garanția fermă a votării actelor normative conținute în „pachetul antioligarhic” și că după votarea, promulgarea și publicarea acestora, vom pune în aplicare angajamentul nostru de a renunța la această funcție”, se spune în comunicat.

Deputații spun că sunt dispuși să susțină inițiativele cu caracter social ale Partidului Socialiștilor, care se referă la indexarea pensiilor de două ori pe an și suportul pentru familiile din Moldova, în cazul în care va fi format Guvernul.

Potrivit ACUM, pe 9 iunie 2019 expiră termenul legal pentru formarea noului Guvern, după care, președintele Republicii Moldova este obligat să dizolve Parlamentul. „În acest fel, blocarea procesului legislativ împiedică îndeplinirea obligațiilor legislative și exercitarea dreptului constituțional al deputaților aleși de a contribui la soluționarea problemelor cetățenilor care i-au votat, inclusiv: combaterea corupției mari, eliberarea organelor de drept de sub influență politică, investigarea și eliminarea schemelor infracționale de spălare a banilor, îmbunătățirea condițiilor social-economice, investigarea completă a fraudelor din sistemul bancar și a privatizărilor ilicite. Tărăgănarea rezolvării acestor probleme afectează negativ situația social-economică din țară, deopotrivă cu bunăstarea precară a celor mai largi grupuri de cetățeni”, scrie în comunicat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram